Våra Tjänster

På Wasa Motor HB erbjuder vi tjänster inom en rad olika områden. Allt från motorrenovering och dieselservice till produktutveckling och nytillverkning.
Vi har även lång erfarenhet av marinservice såväl som svetsarbeten.

 

Audi, VW, Skoda och Seat (VAG)

 tfsi kamaxellagring skuren tdi balansaxeldrivning

Vi har under många år specialiserat oss på att ta fram unika lösningar på typspecifika problem med VAG's motorer. Inte minst 2.0 liters serierna på både diesel- och bensinsidan.

 

Motorrenovering

helrenovering topplockrenovering cylinderborrning

Sedan 1980 har vi arbetat med motorrenovering. Vi antar oss alla sorters motorer och kan utföra såväl delmoment på utvalda komponenter som totalrenovering av motorer.

Våra Produkter

Hos oss finner ni högkvalitativa och väl genomtänkta produkter både på verktygssidan såväl som reservdelar och förbättringar till motorer.
Vi har lång erfarenhet av forskning, problemlösning och produktutveckling. Tack vare vår stora maskinpark har vi möjlighet att göra det mesta in-house.
 

Bästsäljare

Läs om våra bäst säljande produkter och tjänster

 • TDi 2.0 Balansaxel
 • 3995:-
 • VAGBALANS1


  Renovering och genomgång


  Uppgradering till bättre konstruktion


  Leverans senast dagen efter


  Garanti 3 år!

 • LÄS MER
 • Honda 50hk växelhus
 • 6000:-
 • bf50


  Svetsning


  Ompackning


  Shimsning


   Lackering

 • LÄS MER

Maskinpark

Här följer ett urval ur vår maskinpark

Priser  / Offerter

Om inget annat avtalas kommer Säljaren att debitera Köparen enligt säljarens gällande prislista.

Alla priser på hemsidan är inklusive mervärdesskatt om ej annat angivits.

Leveranser

Leverans av varan sker alltid från lager i Säljarens hemstad.

Förseningar

Säljaren kan inte hållas ansvarig till förseningar.

Säljaren kan inte under några omständigheter hållas ansvarig för ekonomiska förluster gällande driftsförluster, inkomstförluster eller förlust till tredje man.

Betalningar

Betalning ska ske i överenskommelse med de på Offert / Faktura angivna villkor.

Erlägger Köparen inte betalning i rätt tid enligt överenskomna villkor äger Säljaren rätt att från förfallodagen vidta de åtgärder som behövs för att inkassera beloppet.

Ägarförbehåll

Varorna förblir Säljarens egendom intill full betalning av samtliga belopp rörande leveransen är betalda fullt ut.

Ansvarsfrihet

All rådgivning från Säljarens sida är uteslutande av vägledande art och kan således inte påföras Säljarens rådgivaransvar.

Om inköpt vara ska monteras av Köparen i dennes eller tredje mans produkt och det visar sig att varan inte fungera tillfredsställande i dessa produkter, bär köparen själv ansvaret.

Returer

Returnering av varor kan endast göras om det avtalats intill 10-dagar räknat från fakturadatum och med betald frakt i obruten originalförpackning, i helt och oskadat skick. Returnerad vara skickas till Säljarens adress med angivet fakturanummer, returnummer samt upplysning om med vem på Säljarens företag returen överenskommits. Det kommer att beräknas en returavgift om 20% av varans värde.

Speciellt hembeställda varor eller el-komponenter samt specialtillverkade varor tages inte i retur.

Ansvar för fel i varan

Köparen skall kontrollera och undersöka varan omedelbart efter leverans. Eventuella fel skall omedelbart och senast innan 8 dagar efter leverans meddela Säljaren. Om det rör sig om en fellevererad vara ska detta påtalas inom 14-dagar.

Vid reparation och utbyte skall köparen returnera den felaktiga varan. Returnering och leverans av ny vara, sker för köparens räkning och risk.

Om Säljaren efter mottagen reklamation kan konstatera att det inte föreligger någon felaktighet för vilken Säljaren har någon skyldighet att rätta till, så förbehåller sig Säljaren rätten till ersättning för nerlagd tid för utredning av reklamationen.

Säljaren åtar sig inte ansvar för fel som uppstått p.g.a. felaktig skötsel, montering eller missbruk av varan samt om varan använts för racingbruk. Säljarens skyldighet omfattar endast fel som eventuellt visar sig uppstå under normala förhållande som varan är avsedd för.

Säljaren frånskriver sig allt ansvar för andra ekonomiska konsekvenser som kan uppstå av eventuella fel, så som driftsstopp, tidsförlust och förtjänster som kan uppstå i arbetet.

FORCE MAJEURE

Part är ej ansvarig för åtgärd eller skada som beror av lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse, sabotage, brist eller dröjsmål i enernergiförsörjning, telefonförbindelse, eller annan kommunikation och transport, strejk, lockout, bojkott, blockad, brand eller annan liknande omständighet. I fråga om  strejk, bojkott, och blockad gäller detta såväl då part eller underleverantör själv vidtar konfliktåtgärd som då part eller underleverantör är föremål för sådan. Part som vill åberopa omständighet som nu sagts skall skriftligen underrätta motparten om uppkomsten härav liksom om dess upphörande.

ANSVARSFRISKRIVELSE

Ovanstående punkter innehåller bestämmelser, efter vilket säljaren friskriver sig ett  ansvar. Köparen bör själv teckna en försäkring i den omfattning som han önskar, för att säkra sig i mot förluster, eller måste köparen beräkna sådana risker i sin kalkyl till sin förtjänst .

Tvist i Domstol

Tvist rörande dessa allmänna villkor eller reklamation skall avgöras av skiljemän i enlighet med vid varje tid gällande svensk lag om skiljemän.

Ovanstående tvist ska göras i Säljarens hemstad.

Kontaktformulär

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message

Kontakta oss

Besöksadress:
Olstorps byväg 2, 443 96 STENKULLEN
Telefon: 0302-23455
E-post: info@wasamotor.se
 

Öppettider:

Mån - Fre: 09.00 - 17:00
Lunchstängt: 12.00 - 13.00

Lör - Sön: STÄNGT

Örjan och Hannes FinniläWasa Motor HB är ett familjeföretag som grundades år 1980 i Göteborg. Under många år var Wasa Motor etablerat på St. Mosskullen, en ö bredvid Styrsö i Göteborgs södra skärgård.

Sedan kom den stora flytten till Stenkullen i Lerums kommun. En flytt där inte bara ett hushåll flyttade. Med skulle även; en fullutrustad verkstad, 25 ton verkstadsmaskiner, ett antal båtar, tiotals motorer och en 12 tons gaffeltruck. Väl framme och hemmastadda fortsatte arbetet som förr. Nu bestod kundkretsen av både kunder från Göteborg men även nya från Lerums och Alingsås kommuner. Privatpersoner såväl som företag.

Numera har kundkretsen vuxit sig stor i hela norden och många projekt har genomförts på internationell nivå.

Under alla år har vi strävat efter att ge kunden bästa service och kvalitet till ärliga priser.


 

Om personalen

Wasa Motor HB grundades av Örjan Finnilä och drivs idag tillsammans med sonen Hannes.

Örjan Finniläof

Född: 1960, Falkenberg

Familj: Frun Anna och hundarna Jaris och Izzy

Övrigt: Utbildad ingenjör och har tidigare arbetat med utveckling åt ett flertal etablerade företag. T.ex. Volvo Penta, Jonsereds, Atlas Copco och Lombardini

Hannes Finnilähf

Född: 1986, Göteborg

Familj: Sambon Nanna, ormen Heaven och katterna Bollen och Purr.

Övrigt: Har tillbringat större delen av yrkeslivet i egna verkstaden med en avstickare till EMS (entreprenadmaskinspecialisten)