Tack vare vår stora maskinpark arbetar vi med alla typer av cylindrar. Bland annat använder vi för tillfället sex olika maskiner till cylinderborrning för att kunna hantera alla sorter. Allt från mopedcylindrar till stora kylkompressorer.

Utan oljetryck är det bara en tidsfråga tills motorn havererar. När detta händer är det oftast fråga om allvarliga motorras som blir mycket kostsamma. På Wasa Motor renoverar vi alla sorters oljepumpar. Det som ingår då är uppmätning av samtliga spel och vid behov bearbetning genom t. ex. planslipning eller ombussning. Resultatet blir i många fall bättre än originalutförandet.

 

Ompackning av läckande dieselpump

På grund av dagens bränslekvalitet ökar problemen med läckande dieselpumpar allt mer. Vår diesel innehåller nu för tiden en del ämnen, bland annat rapsolja, som torkar ut gummi. detta får som följd att packningar och o-ringar blir otäta och börjar läcka. Att packa om en dieselpump är ett jobb som kräver stor kunskap och endast bör utföras av fackmän.

På Wasa Motor kan vi reparera i princip vilken topplocksskada som helst. Vi kan plana upp till två meter långa topplock, tillverka nya ventilsäten och styrningar. Allvarligt skadade topplock kan lagas genom att lägga i material där det saknas och ventiler kan i vissa fall nytillverkas.

Självklart åtar vi oss även hela motorer för genomgång och renovering. Jämfört med att köpa en ny motor, vare sig det rör si om en ny eller begagnad, brukar priset bli mycket fördelaktigt. En motor som köpes begagnad kan dessutom vara i lika dåligt skick som den man redan äger utan att det syns utanpå.

Ett av våra arbetsområden handlar om vevaxlar. Vi har stor erfarenhet av alla sorters vevaxlar, både byggda och smidda.

Kontaktformulär

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message

Kontakta oss

Besöksadress:
Olstorps byväg 2, 443 96 STENKULLEN
Telefon: 0302-23455
E-post: info@wasamotor.se
 

Öppettider:

Mån - Fre: 09.00 - 17:00
Lunchstängt: 12.00 - 13.00

Lör - Sön: STÄNGT

Örjan och Hannes FinniläWasa Motor HB är ett familjeföretag som grundades år 1980 i Göteborg. Under många år var Wasa Motor etablerat på St. Mosskullen, en ö bredvid Styrsö i Göteborgs södra skärgård.

Sedan kom den stora flytten till Stenkullen i Lerums kommun. En flytt där inte bara ett hushåll flyttade. Med skulle även; en fullutrustad verkstad, 25 ton verkstadsmaskiner, ett antal båtar, tiotals motorer och en 12 tons gaffeltruck. Väl framme och hemmastadda fortsatte arbetet som förr. Nu bestod kundkretsen av både kunder från Göteborg men även nya från Lerums och Alingsås kommuner. Privatpersoner såväl som företag.

Numera har kundkretsen vuxit sig stor i hela norden och många projekt har genomförts på internationell nivå.

Under alla år har vi strävat efter att ge kunden bästa service och kvalitet till ärliga priser.


 

Om personalen

Wasa Motor HB grundades av Örjan Finnilä och drivs idag tillsammans med sonen Hannes.

Örjan Finniläof

Född: 1960, Falkenberg

Familj: Frun Anna och hundarna Jaris och Izzy

Övrigt: Utbildad ingenjör och har tidigare arbetat med utveckling åt ett flertal etablerade företag. T.ex. Volvo Penta, Jonsereds, Atlas Copco och Lombardini

Hannes Finnilähf

Född: 1986, Göteborg

Familj: Sambon Nanna, ormen Heaven och katterna Bollen och Purr.

Övrigt: Har tillbringat större delen av yrkeslivet i egna verkstaden med en avstickare till EMS (entreprenadmaskinspecialisten)